suomeksi
in English

Ammattiharjoittelu (KY0002), 15 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Ammattiharjoittelu
Winhakoodi:KY0002
Kurren lyhenne:
Opintopisteet:15
Opintojakson taso:Harjoittelu
Toteutusvuosi:Ei määritelty
Jakso:Ei määritelty
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:
Lopullinen arviointi:Hyväksytty - Hylätty

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Liiketalouden koulutusohjelman tradenomi-tutkintoon kuuluu 30 opintopisteen laajuinen harjoittelu, joka voidaan suorittaa yhtenä 20 viikon kestävänä suuntautumisvaihtoehdon mukaisena ammattiharjoitteluna tai kahdessa erässä: 10 viikon perusharjoitteluna ja 10 viikon ammattiharjoitteluna. Vähintään puolet (10 vk) harjoittelusta tulee siis olla ammattiharjoittelua oman suuntautumisvaihtoehdon alalta. Tyypillisesti ammattiharjoitteluun lähdetään 2. ja 3. vuosikurssilla. Ammattiharjoittelujakso edellyttää, että on aloittanut suuntautumisvaihtoehdon mukaiset opinnot. Aiempaa työkokemusta ei harjoittelun osalta pääsääntöisesti lueta hyväksi.

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Harjoittelu on osa ammattikorkeakouluopintoja. Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammatttiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä (VMA 352/2003, § 7).

Pyrkimyksenä on kehittää käytännön työelämän tilanteiden hallintaa.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Harjoitteluksi soveltuvan työn tulee tukea opiskelua ja mahdollistaa opiskelun kautta saatujen tietojen ja taitojen soveltamista käytännössä ja käytäntöihin.

Liiketalouden ammattiharjoitteluun soveltuvia työtehtäviä ovat mm.:
myynti- ja ostotehtävät, konsultointi- ja asiantuntijatehtävät, suunnittelu- , kehittämis- ja raportointitehtävät, tilastointi-, tutkimus- ja muut selvitystehtävät, kirjanpito-, kustannuslaskenta- ja budjetointi- ym. hallinnolliset tehtävät, henkilöstöhallinnolliset ja koulutukseen liittyvät tehtävät, messut ja tapahtumat, myynti- ja markkinoinnin suunnitteluun liittyvät tehtävät.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Harjoittelun tavoitteena on antaa opiskelijalle mahdollisuus soveltaa teoriassa opittuja tietoja käytäntöön sekä kehittää valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelu syventää opiskelijan taitoja, valmentaa alan työtehtäviin sekä tukee ja täydentää koulutusohjelman mukaista opiskelua ja tradenomitutkinnon tavoitteita.

Lisäksi tietotekniikan käyttö ja sen merkitys ammatillisissa tilanteissa tulee tutuksi ammattiharjoittelun kautta.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Harjoittelujaksoja suunniteltaessa on huomioitava, että ne muodostavat ammatillista kasvua kehittävän polun. Harjoittelun tulee olla riittävän monipuolista ja harjoittelun tulee edetä haasteellisemmaksi ja vaativammaksi jakson edetessä.

Harjoittelun vaatimuksissa ja toteutuksessa noudatetaan EVTEK?liiketalouden harjoitteluohjeita. Päättötodistuksen saaminen edellyttää, että kaikki vaadittu harjoittelu on suoritettu.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Opetusmenetelmät

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Harjoittelu on kokonaisuudessaan suoritettu vasta, kun
- KY0004 Työ- ja urasuunnittelukurssi on hyväksytysti suoritettu
- harjoittelusta on toimitettu kopio työtodistuksesta ja harjoitteuraportti
- näistä kaikista on tullut hyväksymismerkintä Winhaan

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Työelämävalmiudet

login