suomeksi
in English

Ammattiharjoittelu (KY0003), 30 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Ammattiharjoittelu
Winhakoodi:KY0003
Kurren lyhenne:
Opintopisteet:30
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:Ei määritelty
Jakso:Ei määritelty
Lukuvuosi:0708
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:
Lopullinen arviointi:Hyväksytty - Hylätty

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Liiketalouden koulutusohjelman tradenomi-tutkintoon kuuluu 30 opintopisteen laajuinen harjoittelu, joka voidaan suorittaa yhtenä 20 viikon kestävänä suuntautumisvaihtoehdon mukaisena ammattiharjoitteluna.

Ammattiharjoittelun voi suorittaa vasta kun on aloittanut suuntautumisvaihtoehdon mukaiset opinnot. 20 viikon yhtämittaisen harjoittelun on kokonaisuudessan oltava suuntautumisvaihtoehdon mukaista ammattiharjoittelua.

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Harjoittelu on osa ammattikorkeakouluopintoja. Harjoittelun tavoitteeena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä (VNA 352/2003, § 7).

Tyypillisesti ammattiharjoitteluun lähdetään 2. ja 3. vuosikurssilla. Ammattiharjoittelujakso edellyttää, että on aloittanut suuntautumisvaihtoehdon mukaiset opinnot. Aiempaa työkokemusta ei harjoittelun osalta pääsääntöisesti lueta hyväksi.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Harjoittelun tavoitteena on antaa opiskelijalle mahdollisuus soveltaa teoriassa opittuja tietoja käytäntöön sekä kehittää valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelu syventää opiskelijan taitoja, valmentaa alan työtehtäviin sekä tukee ja täydentää koulutusohjelman mukaista opiskelua.
Harjoittelu voidaan suorittaa kotimaisessa tai ulkomaisessa yrityksessä, julkisyhteisössä tai muussa soveltuvassa organisaatiossa kuten erilaisissa yhdistyksissä tai järjestöissä. Myös työskentely yrittäjänä soveltuu harjoitteluksi mikäli harjoittelun muut ehdot täyttyvät.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Liiketalouden ammattiharjoitteluun soveltuvia työtehtäviä ovat mm., myynti- ja ostotehtävät, konsultointi ja asiantuntijatehtävät, suunnittelu-, kehittämis- ja raportointitehtävät, tilastointi-, tutkimus- ja muut selvitystehtävät, kirjanpito., kustannuslaskenta- ja budjetointi- ym. hallinnolliset tehtävät, henkilöstöhallinnolliset ja koulutukseen liittyvät tehtävät, messut ja tapahtumat, myynti ja markkinoinnin suunnitteluun liittyvät tehtävät.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Harjoittelun tavoitteena on antaa opiskelijalle mahdollisuus soveltaa teoriassa opittuja tietoja käytäntöön sekä kehittää valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelu syventää opiskelijan taitoja, valmentaa alan työtehtäviin sekä tukee ja täydentää koulutusohjalman mukaista opiskelua.

Harjoitteluksi soveltuvan työn tulee tukea opiskelua ja mahdollistaa opiskelun kautta saatujen tietojen ja taitojen soveltamista käytännössä käytäntöihin. Harjoittelujaksoja suunniteltaessa on huomioitava, että ne muodostavat ammatillista kasvua kehittävän polun. Harjoittelun tulee olla riittävän monipuolista ja harjoittelun tulee edetä haasteellisemmaksi ja vaativammaksi harjoittelun edetessä.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Opetusmenetelmät

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Harjoittelu on kokonaisuudessaan suoritettu vasta, kun
·KY0004 Työ- ja urasuunnittelukurssi on hyväksytysti suoritettu
·harjoittelusta on toimitettu kopio työtodistuksesta ja harjoitteluraportti
·näistä kaikista on tullut hyväksymismerkintä Winhaan.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Työelämävalmiudet

login