Aistinvarainen arviointi (B0054), 3 op
Perustiedot
Kurssin nimi: | Aistinvarainen arviointi |
Winhakoodi: | B0054 |
Kurren lyhenne: | Aistinvar.arv. |
Opintopisteet: | 3 |
Opintojakson taso: | Ammattiopinnot |
Toteutusvuosi: | 3.vsk |
Jakso: | 1.jakso, 2.jakso |
Lukuvuosi: | 0708 |
Opetuskieli: | Suomi |
Opettaja: | N.N. |
Lopullinen arviointi: | Arvosteluasteikolla (0-5) |
Kuvaukset
Esitietovaatimukset
Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)
Aistit laadunarvioinnissa. Aistinvaraisen arvioinnin harjoittelu. Elintarvikkeiden aistinvaraiset arviointimenetelmät; kuluttajatestit, erotustestit, aistinvarainen profiili, aistinvaraiset laatuasteikot. Aistinvaraisten testien valmistelu ja tulosten analysointi.
Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)
Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen ja useampiin eri tilanteisiin soveltaminen.
Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opiskelija ymmärtää aistinvaraisen arvioinnin merkityksen elintarvikkeiden laadunarvioinnissa ja tuntee erilaisia käytössä olevia arviointimenetelmiä.
Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opiskelija osaa itse arvioida elintarvikkeita aistinvaraisesti, osaa valmistella aistinvaraisia testejä ja osaa tulkita testituloksia.
Kirjallisuus ja muu materiaali
Luentomateriaali
Oheislukemiseksi: Lawless H.T., Heymann H.; Sensory Evaluation of Food ? Principals and Practices
Opetusmenetelmät
Luokkahuoneopetusta: 21 h
Laboratoriotöitä: 21 h
Harjoitustyö: 10 h
Tentti: 3 h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 44 h
Yhteensä: 99 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -
Opiskelijan kuormittavuus
Arvioinnin perusteet
Laboratoriotöiden työselostusten, harjoitustyön sekä tentin suorittaminen hyväksytysti.
Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit
Kansainväliset valmiudet (T)
Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Taloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Poikkitieteellisyys
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Yrittäjyyden, liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen (T)