Hygienian laboratoriotyöt (B0032), 3 op
Perustiedot
Kurssin nimi: | Hygienian laboratoriotyöt |
Winhakoodi: | B0032 |
Kurren lyhenne: | Hyg.lab. |
Opintopisteet: | 3 |
Opintojakson taso: | Ammattiopinnot |
Toteutusvuosi: | 4.vsk |
Jakso: | 4.jakso |
Lukuvuosi: | 0708 |
Opetuskieli: | Suomi |
Opettaja: | Riitta Lehtinen |
Lopullinen arviointi: | Arvosteluasteikolla (0-5) |
Kuvaukset
Esitietovaatimukset
Hygienia
Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)
Eri tavalla pilaantuneista elintarvikkeista kokonaisbakteeri-, hiiva- ja homemääritykset sekä koliformiset bakteerit ja muutamia ruokamyrkytysbakteereita kuten Bacillus cereus. Tuotantotilasta ilman ja pintanäytteiden mikrobiologinen määritys. Maidon tai mehun pastöroinnin mikrobiologinen seuranta. Jonkun elintarvikkeen, esim. tuorejuuston, pilaantumisen mikrobiologinen seuranta.
Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)
Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää syvällisemmin elintarvikkeiden mikrobiologiseen säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Tunnistaa muutamia tyypillisiä ilmassa esiintyviä homeita.
Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opiskelija osaa valmistaa elintarvikkeista edustavan näytteen mikrobiologista määritystä varten ja osaa määrittää näytteen mikrobipitoisuuden. Osaa valmistaa preparaatin mikroskopointia varten ja osaa sen mikroskopoida.
Kirjallisuus ja muu materiaali
Työohjeet
Opetusmenetelmät
Luokkahuoneopetusta:
Laboratoriotöitä: 35 h
Harjoitustyö:
Tentti:
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 70 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -
Opiskelijan kuormittavuus
Arvioinnin perusteet
Jokaisesta työstä tehty työselostus hyväksytty.
Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit
Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Kansainväliset valmiudet (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Taloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Poikkitieteellisyys
Yrittäjyyden, liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen (T)