Elintarviketeknologian laboratoriotyöt (B0053), 3 op
Perustiedot
Kurssin nimi: | Elintarviketeknologian laboratoriotyöt |
Winhakoodi: | B0053 |
Kurren lyhenne: | Elint.tekn.lab. |
Opintopisteet: | 3 |
Opintojakson taso: | Ammattiopinnot |
Toteutusvuosi: | 4.vsk |
Jakso: | Kevätlukukausi, 3.jakso, 4.jakso |
Lukuvuosi: | 0708 |
Opetuskieli: | Suomi |
Opettaja: | Riitta Lehtinen |
Lopullinen arviointi: | Arvosteluasteikolla (0-5) |
Kuvaukset
Esitietovaatimukset
Elintarviketeknologia
Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)
Eri elintarvikkeiden valmistaminen ja pakkaaminen sekä säilyvyyden seuranta. Valmistettavia tuotteita ovat makkara, tuorejuusto, mehut, makeisista marmeladi ja pehmeä toffee, viljatuotteista leivät ja/tai viinerit.
Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)
Tuotteiden valmistamisen lisäksi teoriatietoa käytetyistä raaka-aineista ja niissä tapahtuvista muutoksista prosessoinnin aikana.
Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää syvällisemmin elintarviketeknologian opintojaksolla käsiteltyjä teorioita.
Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opiskelija osaa valmistaa tiettyjä teollisia elintarvikkeita ja osaa yhdistää niiden valmistukseen liittyvää teoriatietoa.
Kirjallisuus ja muu materiaali
Työohjeet
Opetusmenetelmät
Luokkahuoneopetusta:
Laboratoriotöitä: 35 h
Harjoitustyö:
Tentti:
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 70 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -
Opiskelijan kuormittavuus
Arvioinnin perusteet
Jokaisesta työstä tehty työselostus hyväksytty.
Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit
Kansainväliset valmiudet (T)
Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Taloudellinen osaaminen
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Poikkitieteellisyys