suomeksi
in English

Harjoittelu 1 (P0501), 15 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Harjoittelu 1
Winhakoodi:P0501
Kurren lyhenne:P0501
Opintopisteet:15
Opintojakson taso:Harjoittelu
Toteutusvuosi:1.vsk
Jakso:5.jakso (kesä)
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Kai Laitinen
Lopullinen arviointi:Hyväksytty - Hylätty

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Harjoittelu on tärkeä osa ammattikorkeakouluopintoja. Insinööritutkintoon sisältyy harjoittelua yhteensä 20 viikkoa (30 opintopistettä). Harjoittelu suoritetaan 5. periodilla 1., 2. ja/tai 3. lukuvuoden jälkeen. Harjoittelu tulee suorittaa vähintään kahdessa osassa. Yhden lukuvuoden aikana harjoittelua voi suorittaa enintään 15 opintopistettä (10 viikkoa). Harjoittelu suoritetaan opintojen aikana läsnäolevana opiskelijana.

Harjoittelu suoritetaan kokopäivätyönä. Osa-aikatyötä voidaan hyväksyä harjoitteluksi enintään 10 opintopistettä. Harjoitteluksi hyväksytään osa-aikatyö, jonka työmäärä on vähintään 10 h/viikko.

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Harjoittelussa opiskelija perehtyy ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin ja kehittää ammatillista osaamistaan sekä tietojen ja taitojen soveltamista työelämässä(ks. Ammattikorkeakouluasetus 256/95, § 7).

Kaikki tutkintoon sisältyvä harjoittelu suoritetaan oman koulutusohjelman ammattiharjoitteluna. Opintojen alkupuolella hakeudutaan ammattialan käytännön tehtäviin (ammattiharjoittelu 1), ja opintojen edistyessä ammatillisen osaamisen kartuttua hakeudutaan vaativampaan harjoitteluun (ammattiharjoittelu 2).

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Harjoittelun tarkoituksena on tutustuttaa opiskelija monipuolisesti koulutusohjelman työtehtäviin ja toimintaympäristöihin ja ohjata häntä alansa insinööritehtäviin.

Materiaali- ja pintakäsittelytekniikan koulutusohjelman harjoitteluksi soveltuvia tehtäviä ovat muun muassa tuotesuunnittelu- ja markkinointitehtävät sekä kehitys-, asiantuntija- ja koulutustehtävät sekä tuotannon johto- ja valvontatehtävät. Harjoittelu ohjaa opiskelijaa näiden tehtävien hoitamiseen.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija tuntee työelämän käytäntöjä ja oman ammattialansa todellisessa työympäristössä käytettäviä työskentelytapoja, työmenetelmiä ja ?välineitä sekä tietää omalla ammattialalla käytettävää terminologiaa.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa soveltaa ja testata ammattiaineopinnoissa hankittuja tietoja käytännössä. Harjoittelu syventää opiskelijan taitoja, valmentaa alan työtehtäviin, tukee ammatillista kehittymistä sekä kehittää valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelun tulee olla monipuolista ja edetä nousujohteisesti vaativammaksi.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Opetusmenetelmät

Harjoittelu on ammattikorkeakoulun ja harjoittelupaikan ohjauksessa ja valvonnassa tapahtuvaa itsenäistä harjoittelun tavoitteisen ja vaatimusten mukaista työssäoppimista.

Opiskelijan kuormittavuus

Itsenäinen työskentely - 392
Essee - 8

Arvioinnin perusteet

Harjoitteluraportti ja työtodistus. Harjoitteluraportti kirjoitetaan kahdesta erillisestä harjoittelujaksosta (Harjoitteluraportti 1 ja Harjoitteluraportti 2).

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Materiaali- ja pintakäsittelytekniikan osaaminen
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Yrittäjyyden, liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen (T)

login