suomeksi
in English

Modernin ja Nykytaiteen konservointi (KOMA029), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Modernin ja Nykytaiteen konservointi
Winhakoodi:KOMA029
Kurren lyhenne:
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:4.vsk
Jakso:Syyslukukausi
Lukuvuosi:0708
Opetuskieli:English
Opettaja:Yvonne Shashua
Lopullinen arviointi:Hyväksytty - Hylätty

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Ammattiopinnot edellisiltä lukuvuosilta sekä Modernit materiaalit-opintojakso

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson sisältönä on tutustuminen modernin ja nykytaiteen elementteihin, konsepteihin / filosofiaan ja materiaaleihin sekä olemassa oleviin dokumentointimenetelmiin ja ennaltaehkäisevään konservointiin.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Opintojakson aikana opiskelijat perehtyvät modernin ja nykytaiteen olemukseen case-study pohjaisen materiaalin kautta. Opiskelijat perehtyvät taiteilija-haastatteluihin sekä modernin ja nykytaiteen dokumentointiin ja etiikkaan (data- and condition registration models).
Opintojakson aikana vieraillaan konservaattorin opastuksella Modernin Taiteen Museo KIASMA-ssa varastoissa sekä konservointiosastolla.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee modernin ja nykytaiteen dokumentoinnin ja materiaalitutkimuksen perusteet, ymmärtää taiteilijahaastattelujen tärkeyden sekä osaa tehdä päätöksiä modernin ja nykytaiteen konservoinnin suhteen

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa tarvittaessa käytännössä soveltaa menetelmiä ja metodeja modernin ja nykytaiteen dokumentoimiseen (mm. taiteilijahaastattelu), osaa arvioida kohteen materiaalit, niiden säilyvyyden ja vaurioitumisen mahdollisuuden sekä osaa soveltaa ennaltaehkäisevää konservointia riippuen kohteen materiaaleista ja käyttötarkoituksesta.

Kirjallisuus ja muu materiaali

1. Modern Art: Who Cares?, Amsterdam 1999. An Interdisciplinary Research Project and an International Symposium on the Conservation of Modern and Contemporary Art. Edited by Ijsbrand Hummelen and Dionne Sille.
2. Modern Art: The Restoration and Techniques of Modern Paper and Paints, London 1989. The Proceedings of a Conference, UKIC and The Museum of London

Opetusmenetelmät

Opiskelijan kuormittavuus

Itsenäinen työskentely ja kirjallisuuteen tutustuminen - 6
Haastattelu - 4
Luennot ja tuntiharjoitukset - 18
Workshop - 24

Arvioinnin perusteet

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

login