suomeksi
in English

Aistinvarainen arviointi (B0054), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Aistinvarainen arviointi
Winhakoodi:B0054
Kurren lyhenne:Aistinvar.arv.
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:3.vsk
Jakso:1.jakso, 2.jakso
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:N.N.
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Aistit laadunarvioinnissa. Aistinvaraisen arvioinnin harjoittelu. Elintarvikkeiden aistinvaraiset arviointimenetelmät; kuluttajatestit, erotustestit, aistinvarainen profiili, aistinvaraiset laatuasteikot. Aistinvaraisten testien valmistelu ja tulosten analysointi.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen ja useampiin eri tilanteisiin soveltaminen.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija ymmärtää aistinvaraisen arvioinnin merkityksen elintarvikkeiden laadunarvioinnissa ja tuntee erilaisia käytössä olevia arviointimenetelmiä.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa itse arvioida elintarvikkeita aistinvaraisesti, osaa valmistella aistinvaraisia testejä ja osaa tulkita testituloksia.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Luentomateriaali
Oheislukemiseksi: Lawless H.T., Heymann H.; Sensory Evaluation of Food ? Principals and Practices

Opetusmenetelmät

Luokkahuoneopetusta: 21 h
Laboratoriotöitä: 21 h
Harjoitustyö: 10 h
Tentti: 3 h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 44 h
Yhteensä: 99 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Laboratoriotöiden työselostusten, harjoitustyön sekä tentin suorittaminen hyväksytysti.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Kansainväliset valmiudet (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Taloudellinen osaaminen
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Poikkitieteellisyys
Yrittäjyyden, liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen (T)

login