suomeksi
in English

Elintarviketeknologian laboratoriotyöt (B0053), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Elintarviketeknologian laboratoriotyöt
Winhakoodi:B0053
Kurren lyhenne:Elint.tekn.lab.
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:4.vsk
Jakso:Kevätlukukausi, 3.jakso, 4.jakso
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Riitta Lehtinen
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Elintarviketeknologia

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Eri elintarvikkeiden valmistaminen ja pakkaaminen sekä säilyvyyden seuranta. Valmistettavia tuotteita ovat makkara, tuorejuusto, mehut, makeisista marmeladi ja pehmeä toffee, viljatuotteista leivät ja/tai viinerit.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Tuotteiden valmistamisen lisäksi teoriatietoa käytetyistä raaka-aineista ja niissä tapahtuvista muutoksista prosessoinnin aikana.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää syvällisemmin elintarviketeknologian opintojaksolla käsiteltyjä teorioita.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa valmistaa tiettyjä teollisia elintarvikkeita ja osaa yhdistää niiden valmistukseen liittyvää teoriatietoa.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Työohjeet

Opetusmenetelmät

Luokkahuoneopetusta:
Laboratoriotöitä: 35 h
Harjoitustyö:
Tentti:
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 70 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Jokaisesta työstä tehty työselostus hyväksytty.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Kansainväliset valmiudet (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Taloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Poikkitieteellisyys
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)

login