Mikrobiologian laboratoriotyöt (B0017), 3 op
Perustiedot
Kurssin nimi: | Mikrobiologian laboratoriotyöt |
Winhakoodi: | B0017 |
Kurren lyhenne: | MibioLab. |
Opintopisteet: | 3 |
Opintojakson taso: | Ammattiopinnot |
Toteutusvuosi: | 2.vsk |
Jakso: | Syyslukukausi, 1.jakso, 2.jakso |
Lukuvuosi: | 0607 |
Opetuskieli: | Suomi |
Opettaja: | Heikki Ojamo |
Lopullinen arviointi: | Arvosteluasteikolla (0-5) |
Kuvaukset
Esitietovaatimukset
Mikrobiologia
Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)
Aseptinen työskentely, kasvatus- ja viljelyalustojen valmistus, mikro-bipitoisuuksien määrittäminen, mikrobikantojen ylläpito, puhdasviljel-mien eristäminen ja teko, mikrobien tunnistaminen, mikroskoopin käyttö ja värjäyspreparaattien teko, mikrobien antibioottiherkkyys, antibioottipitoisuuden määritys, ravistelukasvatuksen suorittaminen, mikrobien kasvun seuranta, puhtauskontrollien suorittaminen, auto-klaavin toiminta ja käyttö, laboratoriotyökirjan ylläpitäminen.
Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)
Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää aseptisen työsken-telyn merkityksen sekä tietää, miten mikrobiologian laboratoriossa työskennellään ja tavallisimpien laboratoriolaitteiden toimintaperiaatteet.
Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opiskelija osaa työskennellä mikrobiologian laboratoriossa, tulkita tuloksia ja dokumentoida ne. Erityisesti opiskelija hallitsee keskeiset mikrobiologiset työmenetelmät käytännössä.
Kirjallisuus ja muu materiaali
Harjoitustyöohjeet ja niiden viitteet
Opetusmenetelmät
Luokkahuoneopetusta:
Laboratoriotöitä: 49 h
Harjoitustyöt:
Tentti: 3 h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 31 h
Yhteensä: 83 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -
Opiskelijan kuormittavuus
Arvioinnin perusteet
Laboratoriotehtävien hyväksytty suorittaminen. Näyttö aseptisen työskentelyn hallitsemisesta. Hyväksytty laboratoriotyökirja. Tentin hyväksytty suorittaminen.
Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Poikkitieteellisyys