suomeksi
in English

Elintarvikkeiden valmistustekniikat (B0082), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Elintarvikkeiden valmistustekniikat
Winhakoodi:B0082
Kurren lyhenne:Elint.valm.tekn.
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:4.vsk
Jakso:Kevätlukukausi, 3.jakso, 4.jakso
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Riitta Lehtinen
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Elintarviketeknologia, hygienia

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Elintarvikkeiden valmistusprosessit, niiden hygieniariskit ja materiaalissa tapahtuvat kemialliset ja mikrobiologiset muutokset raaka-aineista valmiisiin tuotteisiin pakkauksissaan. Käsiteltävät valmistusprosessit ovat ruokaöljyjen ja margariinien valmistus, sokerin, tärkkelyssiirappien, makeisten ja suklaan valmistus, meijeriteollisuuden prosessit (nestemäisten maitotuotteiden, juustojen, voin ja jäätelön valmistus) sekä lihanjalostus teurastuksesta lihalajitelmiin ja makkaroiden valmistus.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, miten elintarvikkeiden valmistusprosessit rakentuvat eri yksikköprosesseista. Hän tietää, mitä materiaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessit loogisina järjestelminä ja eri vaiheiden merkityksen kokonaisuuden kannalta.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Luentomateriaali
Dairy Processing Handbook
Oheislukemiseksi: Saarela et.al.; Elintarvikeprosessit

Opetusmenetelmät

Luokkahuoneopetusta: 42 h (sisältää väh. 2 ekskursiota)
Laboratoriotöitä:
Harjoitustyö:
Tentti: 6 h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 42 h
Yhteensä: 90 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Vähintään yhdelle ekskursiolle osallistuminen. Kahden välikokeen suorittaminen hyväksytysti.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Kansainväliset valmiudet (T)
Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Taloudellinen osaaminen
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Poikkitieteellisyys
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Yrittäjyyden, liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen (T)

login