suomeksi
in English

Hygienian laboratoriotyöt (B0032), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Hygienian laboratoriotyöt
Winhakoodi:B0032
Kurren lyhenne:Hyg.lab.
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:4.vsk
Jakso:4.jakso
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Riitta Lehtinen
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Hygienia

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Eri tavalla pilaantuneista elintarvikkeista kokonaisbakteeri-, hiiva- ja homemääritykset sekä koliformiset bakteerit ja muutamia ruokamyrkytysbakteereita kuten Bacillus cereus. Tuotantotilasta ilman ja pintanäytteiden mikrobiologinen määritys. Maidon tai mehun pastöroinnin mikrobiologinen seuranta. Jonkun elintarvikkeen, esim. tuorejuuston, pilaantumisen mikrobiologinen seuranta.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää syvällisemmin elintarvikkeiden mikrobiologiseen säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Tunnistaa muutamia tyypillisiä ilmassa esiintyviä homeita.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa valmistaa elintarvikkeista edustavan näytteen mikrobiologista määritystä varten ja osaa määrittää näytteen mikrobipitoisuuden. Osaa valmistaa preparaatin mikroskopointia varten ja osaa sen mikroskopoida.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Työohjeet

Opetusmenetelmät

Luokkahuoneopetusta:
Laboratoriotöitä: 35 h
Harjoitustyö:
Tentti:
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 70 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Jokaisesta työstä tehty työselostus hyväksytty.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Kansainväliset valmiudet (T)
Tuotekehitys- ja projektitoiminnan osaaminen (T)
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Taloudellinen osaaminen
Teoreettinen perusta ja matemaattis-luonnontieteelliset valmiudet (T)
Poikkitieteellisyys
Tiedonhankinnan valmiudet ja uuden tiedon seuraaminen ja soveltaminen (T)
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (T)
Yrittäjyyden, liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen (T)

login