Bioinformatiikka (B0057), 3 op
Perustiedot
Kurssin nimi: | Bioinformatiikka |
Winhakoodi: | B0057 |
Kurren lyhenne: | Bioinf. |
Opintopisteet: | 3 |
Opintojakson taso: | Ammattiopinnot |
Toteutusvuosi: | 3.vsk |
Jakso: | 1.jakso |
Lukuvuosi: | 0607 |
Opetuskieli: | Suomi |
Opettaja: | N.N. |
Lopullinen arviointi: | Arvosteluasteikolla (0-5) |
Kuvaukset
Esitietovaatimukset
Biokemia 1 ja 2
Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)
Johdatus bioinformatiikkaan koskien informaatiohakua nukleiinihappo-, genomi-, rakenne-, proteomiikka, metabolia- ja molekyylibiologian tietokannoista, fylogeneettisten sukulaisuuksien määrittämistä, bioinformatiikan käyttöä lääkkeiden kehittämisessä sekä (geeni- ja proteiinisirujen) mittaustulosten analyysissä
Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)
Esimerkkiharjoituksia kustakin läpikäydystä bioinformatiikan osa-alueesta.
Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on saanut yleiskuvan bioinformatiikan käyttöalueista ja yleisimmistä tarjolla olevista alan tietokannoista ja ohjelmista sekä niiden käytöstä.
Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)
Opiskelija pystyy hyödyntämään bioinformatiikkaa erilaisissa sovelluksissa käyttäen olemassa olevia bioinformatiikan tietokoneohjelmia. Hän pystyy kehittämään uusia bioinformatiikan erityissovelluksia, mikäli täydentää ohjelmointiosaamistaan.
Kirjallisuus ja muu materiaali
Luentomateriaali, Lesk, A.M. Introduction to Bioinformatics
Opetusmenetelmät
Luokkahuoneopetusta: 35h
Laboratoriotöitä: 7 h
Harjoitustyö:
Tentti: 3h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 80 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -
Opiskelijan kuormittavuus
Arvioinnin perusteet
Tentti
Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit
Turvallisuus- ja laatuosaaminen
Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Eettinen ja ekologinen osaaminen
Poikkitieteellisyys