suomeksi
in English

Rakennussuunnittelu (K0007), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Rakennussuunnittelu
Winhakoodi:K0007
Kurren lyhenne:Rak.suun.
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:2.vsk
Jakso:Syyslukukausi, 1.jakso, 2.jakso
Lukuvuosi:0809
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Pekka Koski-Lammi
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Rakennusprosessi, lainsäädäntö ja määräykset, rakennuspiirustukset, rakennus, rakennusosat, rakenteet ja materiaalit, vesi- kosteus- ja lämpöeristykset ,höyrynpitävyyteen sekä vesi- ja kosteuseristyksiin liittyvät käsitteet ja rakenneratkaisut

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

LVIS-laitteiden liittyminen rakenteisiin, tila- ja reittivaraukset, ATK-pohjainen rakennussuunnittelu, paloturvallisuuteen ja äänieristykseen liittyvät keskeiset käsitteet

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää talonrakennusprosessin kulun ja osapuolet sekä kulkua säätelevät ja ohjaavat tekijät. Hän tuntee talonrakentamista koskevien säädösjärjestelmien rakenteen ja pääperiaatteet. Opiskelija tuntee erityyppisten rakennusten, rakennusosien ja rakenteiden lajit ja nimitykset sekä niissä käytettäviä materiaaleja ja niiden ominaisuuksia. Hän ymmärtää eri rakennusosien ja rakenteiden tehtävät ja toiminnan.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa LVIS-laitteiden ja asennusten sijoitusmahdollisuudet erityyppisissä runko- ja rakenneratkaisuissa sekä kosteuseristyksiin liittyvät käsitteet. Opiskelija osaa laatia rakennusleikkauksen ja pohjapiirroksen ATK-ophjelmia hyödyntäen.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Opetusmenetelmät

luennot 21 h
laboraatiot 14 h
harjoitustyöt 10 h
tentit 3 h
itseopiskelu 32 h
YHTEENSÄ 80 h

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Teoriaosasta pidetään tentti. Opintojakson hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan tentin sekä harjoitustöiden suorittaminen hyväksytysti.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

login