suomeksi
in English

Kiinteistötalous (K0070), 6 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Kiinteistötalous
Winhakoodi:K0070
Kurren lyhenne:Kiinteistötal.
Opintopisteet:6
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:2.vsk
Jakso:Ei määritelty
Lukuvuosi:0708
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Jarkko Mahkonen
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Kurssilla käsitellään kiinteistön tuottoja ja kustannuksia kiinteistön elinkaaren eri vaiheissa, sekä niihin vaikuttavia tekijöitä, suunnitelmallisuuden ja optimoinnin keinoja sekä tuottojen ja kustannusten tavallisimpia laskentamenetelmiä. Kurssilla käsitellään lisäksi kaavoitusjärjestelmäämme ja kiinteistönmuodostusta sekä rakentamista ja kiinteistönpitoa ohjaavan lainsäädännön keskeisiä periaatteita. Kurssilla käsitellään myös kiinteistöjen ja rakentamisen sekä kiinteistönpitomme historiallista kehittymistä. Näiden luentojen avulla opiskelijat voivat muodostaa mielekkään viitekehyksen sille, millaisten virallisten säädösten, osapuolten ja historiallisen taustan puitteissa kiinteistömaailmassa toimitaan.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Kiinteistötalouden perusopintojakson tavoitteena on antaa opiskelijoille laaja yleiskuva kiinteistön elinkaaritaloudesta sekä talouden optimointiin liittyvistä suunnitelmista ja laskentamenetelmistä. Kurssin tavoitteena on, että opiskelijoille muodostuu selkeä yleisnäkemys kiinteistön elinkaaren eri vaiheista sisältäen kaavoituksen, kiinteistönmuodostuksen, rakentamisvaiheen, kiinteistönpidon, kiinteistön kehittämisen ja käytöstä luopumisen.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Kirjallisuus ja muu materiaali

Kiinteistönpidon tekniikka, talous ja hallinto tai Kiinteistönpidosta kiinteistöliiketoimintaan. Kirjan lisäksi aineistona on luennoilla jaettava materiaali. Oheislukemistona Isännöitsijän käsikirja.

Opetusmenetelmät

luennot 32 h
laskuharjoitukset
laboraatiot
harjoitustyöt 60 h
projektit
tentit 3 h
itseopiskelu 65 h
YHTEENSÄ 160 h

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

login