suomeksi
in English

Materiaalioppi (K0083), 3 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Materiaalioppi
Winhakoodi:K0083
Kurren lyhenne:Mat.op.
Opintopisteet:3
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:2.vsk
Jakso:Kevätlukukausi, 1.jakso, 2.jakso, 4.jakso
Lukuvuosi:0708
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Juhani Eskelinen
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

FYSLK0001 Insinöörifysiikka ja FYSLK0004 Ammattifysiikka

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Yleiset konstruktiomateriaalit, materiaalien perusrakenne, materiaalien testaus, materiaalien käyttöominaisuudet ja ympäristökestävyys, materiaalien vaurioitumismekanismit. Kestävän kehityksen periaatteiden huomioiminen materiaalin valinnassa. Kuormitetun rakenneosan materiaalilta vaadittavia ominaisuuksia. Selväpiirteisten kuormitettujen rakenneosien mitoitusta.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Uusi materiaalitekniikka. Uusien konstruktiomateriaalien kehityksen painopistealueet ja sen vaikutukset tulevaisuudessa. Materiaalien kehityksen tavoitteiden kyky vastata kestävän kehityksen vaatimuksiin.

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija osaa päätellä materiaalin ominaisuuksista sen materiaalitestien tulosten perusteella. Hän ymmärtää materiaalin ominaisuuksien merkityksen tuotteen käyttöominaisuuksiin. Hän perehtyy tuotteen materiaalien valinnan perusteisiin. Hän ymmärtää kuormitetun rakenneosan materiaalilta vaadittavia ominaisuuksia.

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opiskelija tuntee keskeisimmät tekniset materiaalit. Hän tuntee konstruktiomateriaalien pääryhmien erityisominaisuudet. Hän tuntee tavallisimmat materiaalitestit. Hän ymmärtää testien merkitystä materiaalien valinnassa. Hän tietää mekaanisesti rasitetun rakenneosan materiaalilta vaadittavia erityisominaisuuksia.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Monisteet

Opetusmenetelmät

Luokkahuoneopetusta: 35 h
Harjoitustyö: 10 h
Tentti: 3h
Opiskelijan itseopiskelu 32 h
Yhteensä: 80 h

Opiskelijan kuormittavuus

Arvioinnin perusteet

Olennainen oppimistulos testataan valvotuilla kokeilla. Opintojaksoon kuuluu pakollinen harjoitustehtävä. Kokeiden hyväksytty suoritus ja harjoitustehtävän palauttaminen vaaditaan opintojakson suoritukseen.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Suunnitteluosaaminen

login