suomeksi
in English

Neule l (MUST053), 6 op

Perustiedot

Kurssin nimi:Neule l
Winhakoodi:MUST053
Kurren lyhenne:
Opintopisteet:6
Opintojakson taso:Ammattiopinnot
Toteutusvuosi:1.vsk, Ei määritelty
Jakso:Syyslukukausi, Ei määritelty
Lukuvuosi:0607
Opetuskieli:Suomi
Opettaja:Tuija Nieminen
Lopullinen arviointi:Arvosteluasteikolla (0-5)

Kuvaukset

Esitietovaatimukset

Sisältö (ydinaines ja -osaaminen)

Neuleen sidossopissa ja neuletekniikassa on neulesidos- ja materiaaliharjoituksia neulekoneella ja neulesidosten tunnistamisia, neulesidosten työkorttien valmistusta, omien havaintojen kirjaus, omien neulesidosten neulomista, neulesidoksien materiaalien kirjausta.
Neuleen suunnittelussa on omien neulesidosten suunnittelua.

Sisältö (täydentävä ja erityisosaaminen)

Tiedolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Neuleen suunnittelussa opiskelija saa valmiudet erilaisten neulosmateriaalin suunnitteluun sekä visuaalisesti että neuloen.

Neuleen sidosopissa ja neuletekniikassa opiskelija perehtyy erilaisiin neulesidostekniikoihin ja neuleissa käytettäviin materiaaleihin sekä työvälineisiin. Oppii lukemaan neulekoneiden ohjekirjoja ja käyttämään neulekonetta erilaisten neulesidosten toteuttamiseen. Hän harjaantuu tunnistamaan erilaisia neulesidoksia ja niiden käyttömahdollisuuksia sekä tulkitsemaan neulesidosohjeita. Hän tunnistaa erilaiset neulesidokset ja harjaantuu kehittämään luovasti omia neulesidoksia. Hän pystyy valitsemaan tarkoituksenmukaisimmat raaka-aineet neuleisiin, mutta samalla osaa luovasti kokeilla ja yhdistellä eri materiaaleja. Opiskelija pystyy vertailemaan neulemateriaaleja käyttöarvon ja taloudellisuuden kannalta

Taidolliset oppimistulokset (ydinaines ja -osaaminen)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa neuleen ominaisuuksia ja eri neulesidoksia ja käsitteitä. Hän pystyy valitsemaan langat ja materiaalit erilaiseen käyttöön suunniteltaviin neuletuotteisiin. Oppii lukemaan neulekoneiden ohjekirjoja ja käyttämään neulekonetta erilaisten neulesidosten toteuttamiseen.

Kirjallisuus ja muu materiaali

Tunneilla jaettava luentomateriaali, osoitettu kirjallisuus, neulekoneiden ohjekirjat, raaka-aineopin kirjat lehdet. Aulikki Uusitalo - Kasvio, 1999, Neuleyrityksen tuotanto, Käsi- ja taideteollisuusliitto ry, Helsinki, Yliopistopaino

Opetusmenetelmät

Luennot, neulesidosten suunnitteluharjoitukset, neulesidosten visuaaliset harjoitukset, neulominen neulekoneella, neulenäytekansion kokoaminen.

Opiskelijan kuormittavuus

Luennot - 20
Lähiopetus - 96
Itsenäinen työskentely - 64
Arviointi - 4
Harjoitustehtävät tai projekti - 72

Arvioinnin perusteet

Neulesidosten suunnitteluharjoitukset, neulesidosten visuaaliset harjoitukset. neulesidosten tunnistus- ja neulomisharjoitustehtävät, tentti, neulesidos- ja materiaalikansion kokoaminen työohjeineen. Läsnäolo lähiopetuksessa.

Koulutusohjelmakohtaiset kompetenssit

Tekninen ja käytännön osaaminen (M06)
Muotoiluosaaminen (M06)
Kehittämistoiminnan osaaminen (KL)

login