suomeksi
in English
Bookmark

LIIKETALOUDEN KOULUTUSOHJELMA

Nuorisosovellus

Liiketalouden koulutusalan suomenkielisen koulutusohjelman asiakaslupauksena on turvata opiskelijan tuloksekas oppiminen ja ammatillinen kasvu.

Liiketoimintaosaaja 2000+ -opetussuunnitelman lähtökohtana on työelämälähtöisyys, ja sen rakenne vahvistaa opintojen suunnitelmallisuutta sekä opiskelijan uratietoisuutta ja tuloksellista oppimista.  Opetussuunnitelma ilmentää opiskelijan ammatillista kasvua ja kehittymistä yrityksen perustöiden taitajasta ja soveltajasta analyyttiseksi liiketoimintaosaajaksi ja yrityksen kehittäjäksi. Tradenomin osaaminen on opetussuunnitelmassa kuvattu niin, että siitä voi selkeästi hahmottaa opiskelijan osaamistason opintojen eri vaiheissa ja hänen valmistuttuaan. Opetussuunnitelma palvelee myös tuloksellisen oppimisen päämäärää.

Koulutusohjelman tavoitteet

Liiketalouden koulutusohjelman opintojen tavoitteena on kouluttaa liiketoimintaosaajia kansainväliseen työelämään. Valmistunut tradenomi on kriittisesti ajatteleva ja päättelykykyinen toimija muuttuvissa olosuhteissa.

Ensimmäisen vuoden opintojen tavoitteena liiketalouden koulutusalalla on, että opiskelija hallitsee liiketoiminnan perusteet ja suoriutuu yrityksen perustöistä.  Hän asennoituu kansainvälisyyteen myönteisesti ja hänellä on valmiudet toimia kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä.

Toisen vuoden opintojen tavoitteena on ohjata opiskelija analysoimaan kriittisesti yrityksen toimintaa, sen kasvua ja kansainvälistymistä. Kolmantena opiskeluvuonna opintojen sisältö tähtää liiketoiminnan kehittämiseen. Opiskelija erikoistuu kansainväliseen liiketoimintaan, markkinointiin ja logistiikkaan tai talouteen ja rahoitukseen. Kieliopintojen merkitys on erityisen tärkeä tradenomille, joka työtehtävissään joutuu jatkuvasti käyttämään vieraita kieliä sekä suullisesti että kirjallisesti.

Opiskelu

Tradenomiopintojen laajuus on 210 opintopistettä ja ohjeellinen kestoaika 3,5 vuotta. Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu perus- ja ammattiopintoja, vapaasti valittavia opintoja, harjoittelu sekä opinnäytetyö. 

Koulutusohjelman ensimmäinen vuosi koostuu perusopinnoista (60 op). Perusopintoihin kuuluu perehtyminen perustyövälineiden kuten matematiikan, tietotekniikan ja viestinnän liiketaloudellisiin sovellutuksiin. Lisäksi opiskelija tutustuu yrityksen prosesseihin sekä sen toimintaan liiketoimintayksikkönä ja työyhteisönä.

Ammattiopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija yrityksen toiminnan ja kilpailukyvyn analysointiin ja kehittämiseen. Ammattiopinnot jakautuvat kaikille yhteisiin pakollisiin opintoihin (60 op) ja suuntautumisvaihtoehdon mukaisiin syventäviin opintoihin (30 op).

Vapaasti valittavissa opinnoissa (15 op) opiskelijat voivat valita opintojaksoja joko omasta tarjonnasta syventääkseen omaa suuntautumistaan tai vahvistaakseen yrittäjäosaamistaan tai hyödyntää tekniikan ja kulttuurin koulutusalojen tarjontaa kehittyäkseen valitsemansa alan asiantuntijaksi.

Harjoittelu (30 op) ja opinnäytetyö (15 op) syventävät opiskelijan ammattitaitoa kytkien samalla opittua teoriaa käytäntöön.
 
Opintoihin sisältyy paljon itsenäisesti tehtäviä harjoitus- ja projektitöitä. Nämä edellyttävät opiskelijalta omaa kiinnostusta alaan, aktiivisuutta ja motivaatiota itsenäiseen työskentelyyn. Opintoihin on mahdollista hyväksilukea projektiopintoina myös työssä opittuja taitoja 30 opintopisteen verran.

Suuntautumisvaihtoehdot

Suuntautumisvaihtoehdon mukaisten, syventävien opintojen tavoite on tukea opiskelijan ammatillista kasvua tehtäväalansa asiantuntijaksi sekä yrityksen ja työyhteisön kehittäjäksi.

Kansainvälinen liiketoiminta

Opiskelija saa riittävän teoriapohjan  kansainvälistä liiketoimintaa koskevan tiedon hankkimiseen, arvioimiseen ja soveltamiseen. Hänellä on riittävä tiedollinen taso voidakseen toimia kansainvälisen kaupan asiantuntijatehtävissä tai alan yrittäjänä. Hänellä on perustiedot myös markkinoinnin, organisaatioteorian, yritysoikeuden ja rahoituksen kansainvälisistäkin aspekteista ja siten valmiuksia kehittyä kansainvälisen yrityksen esimiestehtäviin ja yritysten kansainvälistäjäksi. Hänellä on avoin asennoituminen kulttuureihin ja riittävä kielitaito ja vuorovaikutustaidot pystyäkseen toimimaan monikulttuurisissa ja vaativaa viestintää edellyttävissä toimintaympäristöissä.

Markkinointi ja logistiikka

Opiskelija saa sekä teoreettiset että käytännön valmiudet markkinointia tai logistiikkaa koskevan tiedon hankkimiseen, arvioimiseen ja soveltamiseen toimiakseen niin suurten yritysten kuin pk-sektorinkin palveluksessa. Hänellä on riittävä tiedollinen taso voidakseen toimia markkinoinnin ja logistiikan asiantuntijatehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä. Organisaatioteorian, yritysoikeuden, taloushallinnon ja rahoituksen perustiedot antavat hänelle valmiuden kehittyä markkinoinnin ja logistiikan esimiestehtäviin. Riittävän kieli- ja vuorovaikutustaidon ansiosta opiskelija selviytyy myös monikulttuurisessa ympäristössä.

Talous ja rahoitus

Talouden ja rahoituksen suuntautumisvaihtoehdon tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia taloushallinnon ja rahoituksen kansainvälistyviin asiantuntija- ja esimiestehtäviin sekä itsenäisiksi yrittäjiksi. Suuntautumisvaihtoehdossa voi erikoistua joko taloushallintoon tai rahoitukseen.

Suuntautumisvaihtoehdon opiskelijalla on laaja-alainen osaaminen taloushallinnon ja rahoituksen teoreettisista perusteista ja alan lainsäädännön tuntemus. Hän osaa soveltaa tietojaan käytännön toimintaan yrityksessä. Opiskelijalla on myös hyvä talouselämän yleistuntemus, ajantasaiset tietotekniset taidot, taloushallinnon järjestelmien tuntemus ja riittävä kielitaito.

Moduulivaihtoehdot

Kolmantena opintovuonna opiskelija syventää ammattialataitojaan moduuliopinnoilla. Jokaisessa suuntautumisvaihtoehdossa on kolme eri moduulivaihtoehtoa. Kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijat valitsevat International Business and Trade tai Kansainvälinen rahoitus/International Fiinance -moduulin. Markkinoinnin ja logistiikan opiskelijat valitsevat Kaupan ja palveluiden markkinoinnin tai Kansainvälisen kaupan ja logistiikan -moduulin. Talouden ja rahoituksen opiskelijat valitsevat Taloushallinnon tai Rahoituksen moduulin. Kaikki opiskelijat voivat lisäksi Yrittäjyys ja osaamisen johtaminen – moduulin, jonka tavoitteena on parantaa opiskelijan edellytyksiä toimia yrittäjänä ja pienen ja keskisuuren yrityksen johdossa.

Harjoittelu- ja opinnäytetyö

Tutkintoon kuuluu 30 opintopisteen laajuinen harjoittelu, joka voidaan suorittaa yhtenä 20 viikkoa kestävänä suuntautumisvaihtoehdon mukaisena ammattiharjoitteluna tai kahdessa erässä: 10 viikon perusharjoitteluna ja 10 viikon ammattiharjoitteluna. Harjoittelu voidaan suorittaa kesäaikana tai lukukauden mittaisena harjoittelua toisen opiskeluvuoden jälkeen.  Sopivaksi harjoitteluksi katsotaan erilaiset liiketalouden ja hallinnon alan käytännön tehtävät sekä suunnittelu- ja kehitystehtävät.

Viimeisen opiskeluvuoden aikana tehdään opinnäytetyö (15 op), joka on laajahko, itsenäisesti tehtävä kehittämis-, suunnittelu- tai tutkimustyö. Opinnäytetyö tehdään useimmiten yrityksen antamasta aiheesta ja siinä opiskelija kytkee oppimansa teoriat käytäntöön aihealueen ongelmien ja ilmiöiden tutkimisen ja yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Yhteystiedot

Helena Kuusisto-Ek
koulutusohjelmajohtaja
helena.kuusisto-ek@evtek.fi

Mari Rupponen
koulutusohjelma-assistentti
mari.rupponen@evtek.fi

Minna Heikkilä
opintosihteeri
minna.heikkila@evtek.fi

 

login